CASABLANCA SMILE

KAKO DOLAZI DO PREBOJENOSTI ZUBA?

Ima više uzroka. S jedne strane je konzumiranje životnih namernica sa intenzivnim bojama kao što su čaj, koka-kola, vino ili kafa odgovorno za prebojenost. S druge strane je pušenje odlučujući faktor. Lekovi uzimani u detinjstvu mogu biti odgovorni za prebojenost u žutu boju ili druge prebojenosti zuba. Isto tako povrede zuba ili punjenja korena. Sa sve većom starosti zubi dobijaju tamniju boju.

KO MOŽE DA SE PODVRGNE BELJENJU ZUBA?

Svako stariji od 18 godina sa zdravim zubima.

KADA NE BI TREBALO SPROVESTI BELJENJE?

Gel nema štetna dejstva. Međutim, tretman kod trudnica (uključujući i tokom dojenja) i pacijenata na hemoterapiji se ne preporučuje. Samo zdravi zubi dolaze u obzir..

DA LI PRETHODNO TREBA OČISTITI ZUBE?

Kod zdravih zuba nije potrebno čišćenje. Kod jakog kamenca bi trebalo prethodno izvršiti čišćenje. Nakon čišćenja zuba preporučujemo pauzu od 2 dana do beljenja zuba.

DA LI BELJENJE ZUBA NAPADA GLEĐ??

Rezultati ispitivanja Američkog udruženja za stomatološko istraživanje potvrđuju da beljenje zuba pomoću perborata ustvari umanjuje osetljivosti zuba, deluje protiv karijesa, jača gleđ i poboljšava celokupno zdravlje gleđi..

ŠTA SE DOGAĐA KOD BELJENJA ZUBA?

Postupak beljenja je moguć jer aktivni sastojak prodire nesmetano u gleđ i dentin i u sve delove zuba. Aktivni sastojak se raspada u radikale kiseonika koji prodiru u prizme gleđi, dele i time bele molekule boje. Pri tome se ne menja struktura zuba; samo se beli unutrašnja boja zuba. Gleđ i materijali vezivanja se ne menjaju i ne bivaju napadnuti od strane aktivnih sastojaka beljenja zuba..

ZAŠTO BELJENJA ZUBA IMA TAKO POVOLJNU CENU?

U poređenju sa stomatologom, usni komadi prethodno napunjeni gelom predstavljaju ogromnu uštedu vremena gde se svaki zub pojedinačno tretira gelom. Upotrebom gela bez peroksida takođe nije neophodan niti prethodni niti naknadni tretman . 

U KOJIM RAZMACIMA SE MOŽE PONOVITI BELJENJE?

Osvežavanje se može preporučiti posle 4 nedelja. CLASSIC ili PREMIUM beljenje može da se izvrši posle 3 meseca .

KOLIKO DUGO TRAJE BELJENJE ZUBA?

Kod beljenja zuba je dovoljna jedna poseta (ca. 1 sat) sa maksimalno 3 ciklusa beljenja. Rezultat je odmah vidljiv. Tačno trajanje beljenja zuba se utvrđuje u konsultativnom razgovoru .

KOJI VEK TRAJANJA IMA BELJENJE ZUBA?

Po pravilu je vek trajanja beljenja zuba do 6 meseci. Rezultati beljenja zuba su vrlo postojani, ali zavise i od ishrane i životnog stila klijenta. Važno je da se posle beljenja poštuju pravila ponašanja preporučena u STATUS CARD-u. Tretmani osvežavanja se mogu sprovesti redovno pošto su aktivni sastojci potpuno bezopasni .

DA LI BELJENJE PROUZROKUJE OSETLJIVOST ZUBA?

Sa CASABLANCA SMILE BLEACHING ne dolazi do štetnih dejstava kao što je na primer zapaljenje desni i/ili osetljivost na hladno/toplo itd . 

DA LI SE BELI I PROTEZA?

Proteza se ne može beliti. Ukoliko su sopstveni zubi isuviše tamni, onda se pomoću beljenja zuba može izvršiti usklađivanje sa protezom. Ukoliko su sopstveni zubi svetliji od proteze, onda će nakon beljenja taj kontrast biti još jači .  

Please reload

CASABLANCA SMILE

Toplicin Venac 13

Beograd

 

+381 11 3288 069

 

E-mejl: belgrad1@casablanca-smile.com

 

PODACI O IZDAVAČIMA           © 2016 Casablanca Smile